Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Vermitan 10%


Υγρό πόσιμο εναιώρημα για τον αποπαρασιτισμό των αιγοπροβάτων και των βοοειδών.

Δραστική Ουσία
Κάθε ml Vermitan 10% περιέχει 100mg Αλβενδαζόλης.

Ενδείξεις
To Vermitan συνιστάται για την πρόληψη και θεραπεία της γαστρεντερικής και πνευμονικής στρογγυλίωσης, της ταινίωσης και της χρόνιας ηπατικής διστομίωσης των προβάτων. Η Αλβενδαζόλη είναι ένα ανθελμινθικό με πολύ ευρύ φάσμα, έτσι ώστε να πιάνει τόσο τις ενήλικες και προνυμφικές μορφές πλήθους διαφόρων γαστρεντερικών και πνευμονικών νηματωδών όσο και ορισμένους μεγάλης οικονομικής σημασίας πλατυέλμινθες (κεστώδη και τρηματώδη). Επιπλέον η αλβενδαζόλη παρουσιάζει και ισχυρή ωοκτόνο δράση κατά των αυγών των γαστρεντερικών νηματωδών και εκείνων της Fasciola hepatica. Ειδικότερα το Vermitan είναι αποτελεσματικό κατά των παρακάτω ενδοπαρασιτικών σκωλήκων.

ΝηματώδηHaemonchus spp. Ostertagia spp. Trichostrongylus spp. Cooperia spp. Nematodirus spp. Gaigeria pachyscelis Marshaliagia marshalli Oesophagostomum spp. Chabertia ovina Dicfyocaulus spp. 
Protostrongylus rufescens Muellerius capillaris

ΚεστώδηMoniezia expansa Avitellina spp.

ΤρηματώδηFasciola hepatica Fasciola gigantica Fascioloides magna Dicrocoelium dendriticum

Αντεδείξεις
Αν και οι μέγιστες ανεκτές δόσεις είναι 37,5 mg/kg Σ.Β. για τα αιγοπρόβατα και 75 mg/kg Σ.Β. για τα βοοειδή, συνιστάται όπως μη χορηγούνται δόσεις υψηλότερες των 10 mg/kg Σ.Β. για τα αιγοπρόβατα και των 15 mg/kg Σ.Β. για τα βοοειδή, εφόσον πρόκειται για έγκυα ζώα που βρίσκονται στον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης τους.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Δεν υπάρχουν όταν ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσεως.

Δοσολογία
To VERMITAN εναιώρημα χορηγείται από το στόμα. Τα περιθώρια ασφάλειας είναι ίσα ή μεγαλύτερα του 10πλάσιου των θεραπευτικών δόσεων.
2ml ανά 50kg Σ.Β. κατά της γαστρεντερικής στρογγυλίωσης, της πνευμονικής στρογγυλίωσης που οφείλεται στο Dictyocaulus filaria και της ταινίωσης.
3ml ανά 40kg Σ.Β. κατά της πνευμονικής στρογγυλίωσης που οφείλεται στο Muellerius capillaris και στον Protostrongylus rufescens και της χρόνιας ηπατικής διστομίωσης που οφείλεται στις ενήλικες μορφές της Fasciola hepatica.
6ml ανά 40kg Σ.Β. κατά της ηπατικής διστομίασης που οφείλεται στο Dicrocoelium dendriticum.

Αναμονή
Κρέας: 10 ημέρες
Γάλα: 5 ημέρες


Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.