Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Αγρότες θύματα απάτης από Γάλλους

Δύο περιπτώσεις εξαπάτησης σε βάρος πολιτών μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών.

Η εξαπάτηση αφορούσε την πώληση γεωργικών μηχανημάτων. Για την συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Γαλλίας ηλικίας 25, 26 και 39 ετών, για το αδίκημα της απάτης ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.

H διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία αρχικά ενός 43χρονου και στη συνεχεία ενός 31χρονου ότι οι τρεις υπήκοοι Γαλλίας ανήρτησαν μέσω του διαδικτύου ηλεκτρονικές αγγελίες σχετικά με την υποτιθέμενη πώληση γεωργικών μηχανημάτων από εταιρεία γαλλικών συμφερόντων, η οποία δεν υπάρχει.

Οι δύο Έλληνες που εξαπατήθηκαν είχαν καταθέσει συνολικά 14.000 και 11.000 ευρώ αντίστοιχα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των Γάλλων, χωρίς να παραλάβουν τα μηχανήματα ποτέ. Επίσης, οι τρεις αλλοδαποί κατά την επικοινωνία τους με τους υποψήφιους αγοραστές χρησιμοποιούσαν παραποιημένα στοιχεία ταυτότητας ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους, ενώ μόλις πήραν τα χρήματα διέκοψαν την επικοινωνία μαζί τους.


Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.